20 Mart 2014 Perşembe

D Blok D:7

Dün akşam D22'de Yelda Baskın'ın yazıp yönettiği D Blok D:7 oyunundaydım.

D Blok D:7 , orta sınıf bir çekirdek ailenin bireylerinin gündelik yaşam içinde birbirlerine müdahalelerine odaklanarak "başka türlü bir dünyanın ne şekilde mümkün olabileceği" sorusunu mercek altına alıyor.  

Aile kurumu hem basit hem karmaşıktır. Sahnede babaları olmayan çekirdek bir aile izliyoruz. Anne rolünde Ayşe Demirel , evin haylaz oğlu Cem Sürgit ve oyunculuk aşkıyla yanıp tutuşan fakat doğum günü partilerinde palyaço olarak rol alan ama bir gün keşfedileceğine dair umudu olan abla Elif Ürse.

Metin gündelik hayatın içinden hepimize tanıdık gelecek diyaloglarla beraber akıcı bir şekilde ilerliyor. Dekor olarak avize, kanepe ve perde ile evin salonunu yansıttığını zannetsekte ilerleyen dakikalarda evin tamamını görebiliyoruz. Oyunda zaman ve mekan atlamaları kanepede geçiyor. Ayrıca perde ileride projeksiyon perdesi olarak kullanılıyor. Elif Ürse elinde kamerasıyla yaptığı rolü perdeye yansıtıyor. Fakat dün akşam sadece ilk kısımda izleme fırsatı bulduk. Teknik aksaklık nedeni ile diğer sahnelerde projeksiyon perdesi olarak izleme fırsatı bulamadık.

Oyunculuklara değinmek gerekirse , anne rolünde izlediğimiz Ayşe Demirel hepimizin evinde gördüğü bir anne olarak karşımıza çıkıyor. O sıcaklığı hissedebiliyorsunuz. Evin haylaz, işsiz oğlu Cem Sürgit ise ilk başlarda biraz pasif kaldı ama oyun ilerledikçe açıldı ve güzel bir performans sergiledi. Ayrıca çok güzel bir ses tonuna sahip . Dublaj yapmadığını söyledi ama yaparsa çok güzel işler çıkaracağı kesin.
Son olarak Elif Ürse için denecek çok şey var. Tek kelimeyle bayıldım. Oyunun temposunu hiç düşürmedi. Beden dilini ve mimikleri eksiksiz olarak kullanıyor.Çıkışta biraz sohbet ettik. Bu sezon sonuna yetiştirmeye çalıştıkları tamamen doğaçlama bir performans ile tekrar izleme fırsatı bulabileceğimizin haberini şimdiden vermek isterim.

Keyifli bir 70 dakika geçirmek isterseniz D Blok D:7 yi , şirin mi şirin D22 sahnesinde izleyebilirsiniz.



Oyunun Künyesi 
Yazan-Yöneten: Yelda Baskın
Elif Ürse
Ayşe Demirel
Cem Sürgit 


Not: Görsel internetten alıntıdır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder