24 Nisan 2014 Perşembe

Tavşan Deliği

Uzun zamandır gitmek istediğim fakat Çarşamba akşamlarım dolu olduğu için gidemediğim , tatili fırsat bilip sonunda izleyebildim Tavşan Deliği 'ni.

Öncelikle Asmalı Sahne'den bahsetmek istiyorum. Asmalı'da The House cafeyi solunuzda bırakıp ilk sağa sapıyorsunuz ve yol bitiminde hemen soldaki turuncu binanın birinci katına çıkıyorsunuz. İki sıra sandalyesi olan ufacık ve sıcacık bir sahne burası. Dışarıdan gelen eğlence seslerinin oyuna konsantre olmayı zorlaştırdığını saymazsak güzel bir yer =)

Oyuna gelince , bir ailenin yaşadığı kaybın yaralarını sarmasını izliyoruz sahnede. Bu o kadar kolay değil yer yer içinize işliyor kendi kayıplarınızı düşünüyorsunuz bazen . Aslına bakarsanız paralel bir oyun tavşan deliği. Günümüzde yaşanan siyasi tartışmalarla sadece isim benzerliği var =) Yaşadığımız bu zamanda , paralel bir evrende daha mutlu olabileceğimiz ihtimaliyle baş başa kalıyorsunuz.  Oyucular Melike Güner , Faruk Barman, Füsun Erbulak, Öykü Başar, Yağız Can Konyalı. Yönetmen Serkan Üstüner.

Vakit bulursanız tavşan deliğinizi aramak için oyuna gidin. Hatta Melike Güner'in oyun başından sonuna kadar buğulu olan gözlerini görmek için bile gidebilirsiniz. Kendisi bu sene Afife Tiyatro ödüllerinde en başarılı kadın oyuncu kategorisinde aday. Ayrıca genç oyuncu Yağız Can Konyalı'yı unutmamak lazım .




Not: Görsel internetten alıntıdır. 

2 yorum:

  1. füsun erbulak için bile gidilir tabi İstanbul'da olsak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem hatırlar mısın iki sene olmuştur çocuk tiyatrosu için haber vermek yeterli olur demiştim. Şimdi buna yetişkin oyunlarını da dahil ediyorum =) Sezon başladığında İstanbul ziyareti olursa çok sevinirim. Hele tiyatroya götürmek zevkimi göklere çıkarır =))

      Sil